Народне кухиње

Нови почетак за породицу Трајковић из Понеша

Осмочлана породица Трајковић из Понеша једна је многобројних социјално угрожених породица која се свакодневно сусреће са различитим проблемима, проузрокованим немаштином и сиромаштвом. Искрено се надамо да ће од данас отпочети нови живот у реновираној, топлој кући, са уведеном водом и струјом.

Миле(52) и Јелена (37) изродили су шесторо деце :  Катарину (12), Душана(10),  Павла (8), Мину (7),Саву( 5) и Уроша (1,5).

Породична кућа Трајковића се налазила у јако лошем стању, иако је скоро саграђена, због одређених пропуста у раду брзо је пропала. У кући није доведена вода, а пола просторија није имало струју. Недавно је, због ниских температура које су се задржале неколико дана, малени Сава је добио промрзлине на рукама и ногама, након чега је задржан у болници на лечењу.

У жељи да помогнемо ову породицу која је и дугогодишњи корисник народне кухиње, покренули смо хитну акцију за реновирање и сређивање куће, покућства и свега неопходног. Подршка је одмах стигла од   Х.О.„ Срби за Србе“ који су донацијом од 3.800.евра покрили трошкове уградње ПВЦ столарије, ламината, плочица, опремање купатила, хидрофора, кречења, мајстора. С друге стране, Х.О. „Радости Моја“ из Штутгарта која је недавно била у посети Косову и Метохији, донацијом од 1.595. евра помогла је куповину новог намештаја, док су Подгоричани из организације  „Млади за Космет“ који тренутно спроводе акцију поделе јакни и чизама за 28 деце, у којој су укључени и Трајковићи, помогли  куповину беле технике са 980 евра. Изузетно смо поносни на брзину, ефикасност и одазив наших пријатеља да се прикључе акцији, уз помоћ које смо у врло кратком року реализовали ову акцију и омогућили породици Трајковић пристојне и нормалне услове за живот.

Поред организовања и праћења свих радова, наша организација је са 1000 евра помогла акцију, које су искоришћене за доплату намештаја и куповину посуђа, есцајга, постељине, јастука, ћебади и свих неопходних потребштина за домаћинство, као и породичним пакетом разноврсних намирница.

Овом приликом се захваљујемо професорима Владану Павићевићу и Светомиру Милојевићу са Технолошког факултета у Београду, коју су послали гардеробу за ову породицу, као и градоначелнику  Општине Ново Брдо Светиславу Ивановићу који је помогао да пут до породице Трајковић буде проходан.

Удруженим снагама обезбедили смо један нов  почетак и искрено се надамо да ће се Трајковићи изборити са свакодневним проблемима и од данас отпочети нови живот у бољим условима за радост, срећу, васпитање и раст деце.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *