Народне кухиње

Несебична љубав

Народне кухиње на Косову и Метохији настављају са радом. И поред тешког искушења и великог проблема ширења злокобног вируса, претећи не само нашој земљи већ читавој планети, постоји нешто јаче и од тога, постоји љубав.

Наиме, последњих неколико месеци људи су у страху и очајању и борби за своје здравље, здавље својих ближњих и свих који их окружују, али таква врста страха на овој светој земљи влада пуних двадесет година. Препознајући то, са великом љубављу у срцу, добри људи, широм наше земље, показали су колико далеко добра воља и брига о свом народу пружа руке. На свету земљу, и даље пристиже помоћ. У складу са својим могућностима, и у складу са насталом ситуацијом, добротвори помажу на разне начине, несебично, одлучно, спремно.

Дирљиве приче се ређају, а једна која нас је посебно дотакла јесте прича где су малишани видевши стање своје браће и сестара на Косову и Метохији брзо дохватили своје телефоне и телефоне својих родитеља и са сваког послали по хуманитарну поруку на давно познати број 1033.

Велика је хришћанска љубав, она зађе тамо где је најмрачније, најболније, најтеже. Она не познаје границе и спаја људе ма где се они налазили.

Обавезе наше организације су се појачале, појачале и мере безбедности, јер поред свакодневних активности, увели смо саветоване мере против ширења вируса. Сваки корисник се строга придржава нових правила, јер глад је јака, али живот и здравље имају предност. Наставили смо са свакодневним обиласком терена исписујући нове случајеве домаћинстава којима је помоћ неопходна. Поред наших сталних корисника има и оних који то нису били, ипак, закуцали су на врата.

Са кнедлом у грлу, раме уз раме са нашим дивним донаторима и добричинитељима, сада водимо двоструку борбу, имајући непријатеља више. Глад, сиромаштво, беда, ограничена слобода кретања, добили су појачање, злокобни вирус. А шта су они наспрам свих нас? Нас веже љубав, добра воља, друштвена одговорност, свест, заједништво да све њих победимо и уздигнемо праве вредности човека.

Ово је прилика да се свима онима који проналазе начине да помогну свој народ ма где се он налазио, од свег срца захвалимо. Дали сте нам пример који треба да следимо и када све ове бриге једном оставимо иза нас. Дали сте нам мотивацију да посао обављамо још посвећеније и преданије. Дали сте нам разлог да ову борбу добијемо онако како је то својствено човеку – уз веру, наду, љубав и слогу.

Хајде да ово наставимо заједно!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *