Народне кухиње

„ Нека твоја рука не буде испружена ради узимања, већ нека радије буде испружена ради давања“ – традиционална акција Инфостана за Народне кухиње на Косову и Метохији

 

Епархија Рашко-призренска уз подршку ЈКП Инфостан технологије и града Београда поново прикупља хуманитарну помоћ за народне кухиње на Косову и Метохији. Већ по традицији сви Београђани, који сваког месеца примају рачуне за комуналне услуге преко ЈКП Инфостан технологија ће уз новембарски рачун  примити и хуманитарну уплатницу.

Овом приликом би позвали све људе да у складу са својим могућностима помогну социјално угроженим породицама и појединцима са Косова и Метохије.

Нижу се године. Дуге, индентичне, бескрајне. Ускоро ће наша деца рођена те 2001. године прославити пунолетсво, заједно са нама. На том истом пункту на којем се „родило“, када је возило народне кухиње постало присутно на добро познатим путевима. Данас је то неизоставно, уобичајно, сасвим нормално стање у којем наша деца одрастају. Надали смо се  да ће се услови живота нормализовати, упристојити, стабилизовати. Сав труд, напор и љубав, уложени су ради боље будућности.

Народне кухиње пуних 17 година  у континуитету припремају топли оброк и хлеб за социјално угрожене породице са Косова и Метохије, старе, болесне. Докле год постоји потреба за овим видом помоћи ми се нећемо предати, а дубоко верујемо да ћемо уз помоћ Божју и људи великог срца, који знају шта значи давати, успети да заједно будемо сигуран ослонац великом броју наших угрожених породица.

Помоћ најугроженијима на Косову и Метохији се поред хуманитарних уплатница може послати и директним уплатама преко жиро рачуна број: 205-243659-06 на име “Епархија рашко-призренска”, Манастир Грачаница, 38205 Грачаница, са назнаком: “Помоћ за Народне кухиње”. Такође, помоћ се може донирати и слањем смс порука на број 1033 у мрежама Мт:с, Вип и Теленор.

Неизмерно и велико хвала Вама, који ћете издвојити своје парче хлеба како би помогли нашем мученом народу на овим светим просторима, јер они су чувари нашег националног и верског идентитета и потребна им је константна подршка, како материјална, тако и морална.

Посебну захвалност дугујемо Београђанима, Граду Београду и ЈКП Инфостан технологије на досадашњој несебичној љубави и подршци.

Велико хвала!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *