Народне кухиње

Најплеменитији подвиг у 2018. години – специјална плакета за Србско Сабрање Баштионик и манастир Зочиште

На свечаности у Скупштини града Београда уручене су златне и сребрне плакете добитницима признања у акцији “Вечерњих новости” – “Најплеменитији подвиг године”.

Наши пријатељи из Србског Сабрања Баштионик из Бањалуке били су једни од добитника, као и братство манастира Зочиште који храбро и поносно светли у центру Метохије, да окупља свој верни народ и сачува мошти светитеља Козме и Дамјана. Изузетно смо поносни и срећни на овом лепом и заслуженом признању.

Давне, 2007. године почела је сарадња наше организације са Србским Сабрањем Баштионик из Бањалуке. У првом моменту смо били затечени и изненађени на великом ангажовању, преданости и вољи да што више помогну и подрже рад народних кухиња, а самим тим и напаћени српски народ на простору Косова и Метохије. Народ Републике Српске, који је до недавно и сам био у центру сукоба и немира, био је изузетно храбар и решен да подели бол и патњу са својом браћом на Косову и Метохији. Вођени сопственим искуством, умели су на прави начин да пруже подршку, снагу и сваку врсту помоћи, у оној мери, да будемо сигурни да у овој борби нисмо сами. Поред народних кухиња, помагали су и наше светиње широм Косова и Метохије, као и угрожене породице у различитим акцијама. Поред многобројних обавеза, увек су нам радо долазили у посету и сваки пут, повели неког да по први пут осети благослов наше свете земље.

Године су пролазиле, наша повезаност је постајала све јача и јако смо срећни што имамо велике и праве пријатеље у члановима Србског Сабрања Баштионик, који су се заслужено нашли на подели признања Вечерњих новости.

Срдачно Вам честититамо и желимо успешне и благословене године у будуће.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *