Народне кухиње

Народне кухиње – плаћање “таксе” за живот на светој српској земљи

Живот косовско метохијских Срба је и данас изузетно тежак, праћен свакодневним страховима и неизвесношћу, суочени са многобројним проблемима, крађама, застрашивањем, изложени различитим искушењима, која нас не заобилазе, а плаћање “таксе” за живот на овој светој земљи из дана у дан је све теже измирити.

Епархија рашко-призренска и њена Добротворна организација „Мајка девет Југовића“ , свештенство и монаштво, свакодневно раде на пружању помоћи напаћеном српском народу и доприносе останку и опстанку нашег народа. После 17 година активног рада, можемо рећи да смо напорним радом и редовним присуством на терену успели да помогнемо и побољшамо услове за живот великом броју породица и  да је захваљујући нашој помоћи бар једна породица сачувана, ми смо задовољни.

Данас, када се у српским срединама организују мирни протести због новонастале ситуације, наша патња и крик су се далеко чули, нажалост, без одговора. Страхујемо да ће дугогодишњи труд лако пропасти, уколико се ситуација не промени.

Последица увиђења 100% такси на српску робу довели су до празних рафтова у продавницама у косовском поморављу, а дужи ред испред народних кухиња. Тренутна  ситуација у народним кухињама је  стабилна, предвиђамо да ће тако бити до краја јануара, а за даље нисмо сигурни.

Велики број добротвора из различитих крајева света се јавља у жељи да пружи утеху, одређену помоћ. Овом приликом се дубоко захваљујемо свима који нас контактирате, нудите помоћ, који се саосећате са нама и пружили сте своје парче хлеба, како би наша деца сита отишла на спавање.

Нека Вас Господ вишеструко награди!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *