Народне кухиње

Народне кухиње на КиМ уз своје кориснике

Корисници Народних кухиња на простору Косова и Метохије нашли су се у незавидном положају. Велики део оних који свој оброк узимају преко кухиња је старо и оболело становништво, па је наша обавеза према њима постала већа. Онај млађи део и даље је у могућности да сам дође по свој оброк, међутим за ове старије се протеклих дана редовно организује дистрибуирање хране до самих њихових кућа.

Ипак, наша организација је решила да им још на који начин изађе у сусрет, па је претходних дана била организована активна подела основних животних намирница свим корисницима, без обзира на њихов редовни оброк који добијају сваког радног дана.

Помоћ у намирницама обухватала је конзервирану храну, брашно, уље, средства за хигијену, и све оно што је неопходно посебно у овим кризним данима, који су тежи него што је то било уобичајно за ове свете просторе.

Наши корисници су и више него захвални, а нама срца пуна да им још некако можемо помоћи. То је наш народ, наша браћа и сестре који нису заслужили да се зарад прехране својих најближих и себе самих нађу у дугачким редовима пред кухињама и пунктовима.

Наша је дужност, не само као организације, већ као друштвено одговорних људи, да помогнемо сваком коме је потребно, и ко није у могућности да себи помогне, да се нађемо једни другима и заједно покажемо овом опаком времену да нас неће сломити.

Срца су нам пуна, јер су корисници задовољни и захвални, помогнути и охрабрени. Свакодневно смо у молитвама упућеним Господу да нас све сачува и уразуми како бисмо заједно отерали ове сиве дане.

Битка која се тиче свих нас нека заврши победом човека.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *