Народне кухиње

Мали људи а љубав велика

Из Београда су нам пристигле јако лепе и дирљиве вести. Наиме, малено друштво одељења IV3 Основне Школе „Војвода Радомир Путник“ у Београду, прикупило је добротворни прилог у вредности од 20.000,00 динара и наменили га за помоћ Народним кухињама на Косову и Метохији.

Догађај је заправо отпочео рођенданом малене Софие Станчић, која је одлучила да своје поклоне, како од друштва, тако и од родитеља, а у новчаном износу, прикупи и сав приход преда у добротворне сврхе. Велика је љубав ових малих људи, несебична и чиста, а опет тако зрела да негују свест о страдалном Косову и Метохији где живи пуно њихових вршњака који се у кухињама прехрањују, и којима ће ова помоћ бити посебно важна.

Одељење IV3 Основне Школе „Војвода Радомир Путник“, на челу са Софиом, показало је праву слику наших будућих генерација, који ће нас учинити поносним и доследним времена у којем живимо. Јер, тешко је, али наша деца стасавају у људе за које смо сигурни да ће бити носиоци промена на боље, са њима оваквима можемо чекати боље дане, за то се вреди борити.

Свим срцем желимо да упутимо велико и неизмерно хвала свим малишанима и њиховим родитељима, на овој успешно спроведеној хуманитарној акцији. Учинили сте нас срећним и поносним што данас можемо написати редове ове приче. Нека она послужи за пример свима нама, и нека свако од нас научи ову лекцију сложности, љубави и саосећања којом нас уче наша деца.

Господ нека је уз све Вас! Косово и Метохија Вас срдачно поздрављају.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *