Народне кухиње

Крађе у Новом Брду се настављају

У селу Зебинце, општина Ново Брдо ноћас су четворочланој породици Марковић украдене две краве. Украдено им је парче хлеба, миран сан. Предходна ноћ је била савезник онима који су се осмелили и без страха оставили ову породицу без значајне добити коју су имали узгојом крава. Пси су отровани, део ограде срушен, врата обијена, краве су нестале – познати сценарио.

Притисак на српски народ који је остао да живи у овим крајевима не престаје. Крађе су учестале, а починиоци невидљиви и недостижни полицији. Велики је број породица био на удару лопова, а нажалост, све ће доћи на ред, јер нема ко да их заштити и обезбеди им имовину.

Поред тешких услова за живот који годинама уназад владају у овом прелепом крају,љубав према свом родном месту не јењава. Одлучност да се остане на свом огњишту је оно што краси све наше породице које жртвују и сопствени живот и остају на своме.

Апелујемо на људе добре воље, да се јаве и помогну породици Марковић, да  врате живот у својој  штали и да лопови остану ускраћени у својој срећи да су својим неделом уплашили и ојадили ову породицу. Неће нас отерати!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *