Народне кухиње

Километри љубави

За оне који брину, саосећају, којима је стало, не постоји препрека. Они који добро шире не знају за немогуће. Њихов покретач је љубав, вера и нада и свако добро дело темељи се на овим емоцијама. Драги нам добротвори, широм наше земље и широм читавог света, неретко показују и указују на ове квалитете.

За добробит преосталог српског живља на светој земљи Косова и Метохије, за наш останак на вековном огњишту, за бољу, сигурну и мирну будућност наше деце заједно се и несебично бори велики број добротвора, како појединаца тако и институција, манастира, црквених општина. Свима нам је један циљ који гањамо, да се сложни изборимо за боље сутра.

У наш рад и залагање уверили су се многи, и зато и даље постојано настављају да нам пружају подршку онда када нам је најпотребнија и онда када и сами посумњамо у добар исход. За подршку коју добијамо не постоје границе, доказ томе јесу и донације које неретко пристижу из далеке Канаде, Аустралије, Америке, и читаве Европе. Помоћ стиже из целе Србије, Црне Горе, Републике Српске, где наш народ често своје недаће оставља по страни, и срдачно се окреће Космету. Километри се претворе у милиметре, а човекољубље поново заблиста.

Тешки су и исцрпни дани на светом Космету, и тако из године у годину. Ипак, доброта увек пронађе пукотину да све те дане уз подршку дивних људи обасја радошћу. Борба је дуга и изискује пуно свакодневног труда и енергије, али нам то не пада тешко када знамо на кога можемо да се ослонимо. Свака помоћ пуно значи, и са сваким добрим делом ближи смо циљу. Али смо исто тако свесни да је ово једна подугачка битка са пуно искушења. Међутим, захваљујући добротворима који чврсто стоје уз нас, ми ову борбу одлучно настављамо.

Епархијска хуманитарна организација „Мајка девет Југовића“ остаје неизмерно захвална свима који прате наш рад спремни да се увек радо одазову акцијама помоћи за страдални народ на Косову и Метохији.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *