Народне кухиње

Значајна посете делегације Покрајинске Владе Војводине

Покрајинска Влада Војводине годинама уназад пружа велику и значајну подршку народним кухињама на Косову и Метохији. Поред помоћи коју су обезбедили за народне кухиње, тродневном посетом делегације Владе Војводине учвршћени су односи и сарадња.

Делегација Покрајинске Владе Војводине коју предводи покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, дугогодишњи пријатељ наше организације посетили су Косово и Метохију и уручили помоћ за народне кухиње.

У Манастиру Грачаница делегацију је дочекао Епископ рашко-призренски Теодосије, који се захвалио гостима на свему што чине како би помогли свој народ на овим просторима. У наставку посете, делегација је посетила Пећку Патријаршију, Високе Дечане, народну кухињу у Новом Брду, а такође су присуствовали свечаном обележавању славе Призренске Богословије Св.Кирило и Методијa у Призрену.

Помоћ Владе Војводине састојала се од намирница, средстава за хигијену, кућне хемије,ћебади, 4 лаптопа за Богословију у Призрену, 1 лаптоп за канцеларију “Мајке девет Југовића”.

Срдачно се захваљујемо свим гостима који су поред великих обавеза успели да нас обиђу и проведу три дана са нама, надамо се да смо оправдали улогу доброг домаћинa. Увек сте нам добродошли!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *