Народне кухиње

Захваљујући великој х.акцији народа Црне Горе, допуњене залихе намирница у народним кухињама

Новонастала ситуација на Косову и Метохији покренула је и удружила народ из свих крајева Црне Горе, да пошаљу јасну поруку страдалном народу са Косова и Метохије “Да нису сами”!

Од увођења нових царинских мера, покренута је велика акција прикупљања хуманитарне помоћи од стране Михољског збора и Братства Православне омладине из Црне Горе уз свесрдну подршку Митрополије Црногорско приморске, који су у кратком року успели да алармирају своје суграђане, верни народ, удружења, спортске клубове и све оне који су желели  да се прикључе акцији.

Четири шлепера, у размаку од неколико дана стизало је у централни магацин народних кухиња у Прековцу. Први камион, који је довезао 25т брашна,  значио је и спас за народне кухиње, које су биле на граници да затворе пекаре. Други камион је потврдио опстанак народних кухиња са додатних 25т брашна, из трећег су такође допуњене залихе брашна са 20т и 3,5т уља, док је у четртом и последњем била спакована разноврсна роба(брашно, уље, пасуљ, грашак, шећер, тестенина, пиринач,кекс, средстава за хигијену).

Користимо ову прилику да искажемо велико поштовање и захвалност, свима Вама који сте на било који начин помогли акцију, а посебно организаторима који су уложили максималан труд, напор и љубав да се ова акција организује на различитим локацијама у Црној Гори и обухвати што већи број људи који желе да помогну. У експресном року, залихе у магацин народних кухиња су допуњене, а корисници спокојни, јер ће народна кухиња наставити да у континуитету  припрема оброк и хлеб за вишечлане социјално угрожене породице, старе и болесне, посебно у зимским данима, када је глад тежа.

Драга браћо, нека Вам Господ подари свако добро и награди Ваш труд. Живели!!!

 

Подели на мрежама

2 Comments

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *