Народне кухиње

Двадесет година постојања ДО „Мајка девет Југовића“

Дана 21.септембра 2019.год. у селу Прековце у Новом Брду, Добротворна организација Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“ прославила је 20 година постојања и 19 година рада народних кухиња на Косову и Метохији.

Овај датум је заправо дан празника Мале Госпојине, крсне славе организације, па је том приликом славље било уприличено свечаним ручком у интимној атмосфери међу радницима и председника организације. Уз читање молитве и подизање славе овогодишње окупљање протекло је емотивно. Прошло је већ двадесет година од оснивања хуманитарне организације „Мајка девет Југовића“, и иако нам је изузетно драго да и данас постојимо у циљу помагања и прехрањивања преосталог српског живља са простора Космета, растужује нас чињеница, да се мало шта изменило, и да су тешки дани искушења тек пред нама. Ипак, успех је трајати у раду, а сва наша остварења, у која смо уложили јако пуно труда, рада, одрицања, уз срдачно саосећање и несебичне помоћи и подршке доброчинитења ми смо обистинили.

Рад народних кухиња навршио је 19 година, и изузетно смо поносни што је овај рад изродио плодове многих добрих дела, донео много осмеха, и пружио утеху нашој браћи и сестрама са страдалних простора Косова и Метохије. У свему томе наш ослонац, мотивација и инспирација бивају доброчинитељи широм наше земље али и ван њених граница. Наши сарадници, пријатељи, добротвори, а пре свега велики људи, су увек спремни да у оквиру својих могућности помогну и прискоче у помоћ када је тешко, да својим добрим намерама продуже наш рад, а самим тим продуже и опстанак нашег народа.

Емотивно смо дочекали ову годишњицу, и уз молитву славску у себи изустили и ону свакодневну,  да Бог подари здравља и снаге да и даље хрлимо ка првобитном циљу. Ово окупљање било је окупљање породице која ће својим трудом наставити да помаже онима који од те помоћи зависе.

Поносни на сва остварења, снажно и вољно настављамо тамо где смо стали. Уз помоћ Божију, и свих добрих људи, верујемо у успех будућих дана.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *