Народне кухиње

Дар љубави

Чиста и велика срца, снажна воља и одлучност, марљивост и упорност, само су неколико од многих особина братске нам организације „Срби за Србе“ из Београда. Чини се да дивни, млади чланови ове организације не престају ни на тренутак да мисле на оне који моле за помоћ, и великодушно се труде да те молитве услише.

Пред најрадоснији православни празник Божић, они помоћ упућују на свету земљу, на намучено Косово и Метохију, и празнични дух употпуњују братском љубављу. Помоћ се састојала у куповини пет бикова, од којих су два додељена угроженим породицама, и то Васићима из села Зебинце и Ристићима из Извора, док су преостали бикови били искоришћени за припрему меса пред радосне нам празнике, и то у Народним кухињама али и Призренској Богословији.

На радост многобројних корисника, за сам Божић припремљено је богатије јело, које се нашло на празничној трпези и посебно обрадовало породице са више деце. Такође су и богословци радосно дочекали празник и све благодати које нам пружа, а иза ове велике радости и среће поносно стоје браћа и велики хуманитарци, Срби за Србе.

Породице Ристић и Васић, радне и марљиве, добиле су прилику да обнове грла стоке, и ову помоћ прихватили раширених руку. Дугачак је низ свих помогнутих људи, жена, деце, организација које ови дивни људи подржавају, помажу, мотивишу и испуњавају најлепшим осећајима.

Толико је топлих речи које смо упућивали братској организацији, а опет их је тако мало да бисмо описали све ово што данас осећамо, а осећамо много. Испреплетане снажне емоције само навиру, и ми смо неизмерно захвални што то можемо поделити са другима.

Срби, нека нам Господ осветли путе, да се сложно држимо за руке док корачамо храбро савладавајући свако искушење које долази, нека љубав живи у нашим срцима, и да увек будемо у прилици да је поделимо са другима, само ће је тако бити више. Хвала Вам на свему, част нам је да постојимо у времену када и ви.

Мир Божији – Христос се роди!!!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *