Народне кухиње

Велика срца великих људи

На донаторској вечери, која је крајем јуна одржана у Београду, у организацији репрезентативаца Марка Кешеља, Мирослава Радуљице, и Хуманитарне организације „Срби за Србе“ прикупљена су средства за изградњу куће породици Савић из села Коретиште на Косову и Метохији.

 Бројни учесници у прикупљању средстава успели су да обрадују породицу Савић, која броји девет чланова, од којих седморо деце, а очекују још једну принову. Ова породица је дугогодишњи корисник народних кухиња, и живи у јако тешким условима, па је постављање камена темељца за почетак градње њиховог новог дома само почетак једне итекако хумане приче. Радост освећења земљишта, у протеклој недељи, донео је Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Теодосије заједно са Игуманом манастира Драганац оцем Иларионом и свештеницима. Самом чину освећења присуствовали су и чланови Х.О. „Срби за Србе“ као и кошаркаш Марко Кешељ.

Ова прича показитељ је велике љубави према свом народу, великог пријатељства међу својом браћом и сестрама и велике вере за неке боље дане. Драги наши, нека вам ваша племенитост подари успехе у даљем раду, а понос испуни свако следеће дело.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *