Народне кухиње

Велика радост у Косовском Поморављу након посете Његове Светости Патријарха Српског Г. Г. Иринеја

Његова Светост Патријарх Српски Г.Г. Иринеј  посетио је данас Косовско Поморавље, село Станишор код Гњилана, Манастир Драганац и народну кухињу у Прековцу. Многобројни верни народ дочекао је Патријарха испред народне кухиње у Прековцу, која се бележи као прва у новијој историји. Велика радост и част за становнике овог краја.

Патријарх је у пратњи владике Теодосија, свештенства Рашко-призренске Епархије обишао нашу највећу народну кухињу у Прековцу, упознао се са радом, организацијом припремања и дистрибуцијом хране и  хлеба, које се у овој кухињи одвија осамнаесту годину за редом. Народне кухиње на Косову и Метохији имају пуну подршку нашег Патријарха, који је  пожелео  да се што пре искорени глад на територији Косова и Метохије и да људи самостално привређују и издржавају своје породице.

Посета Патријарха Српског је веома значајна за верни народ, наше кориснике и нашу организацију, којима је оваква посета више него била потребна, јер је унела мир, веру, одређену меру спокоја и додатну снагу за будуће дане.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *