Народне кухиње

Васкршњи ручак

И поред изузетно тешке ситуације у којој смо морали да прихватимо чињеницу да за прослављање светог празника Васкрса Господњег нећемо бити заједно и окупљени са својим најближима, празник ипак није прошао незабележено.

Оно што је још важније нисмо заборавили ни нашу браћу и сестре, кориснике Народних кухиња широм Косова и Метохије. Захваљујући хуманитарној организацији „Сви за Космет“ која је прикупљањем хуманитарног прилога у Немачкој на Светосавским прославама обезбедила куповину меса, успели смо да направимо још један празнични и богатији ручак за наше кориснике. Као и обично, пратећи тачну сатницу доласка по свој оброк ређала су се свима нама позната лица и уз срдачан и традиционалан поздрав – Христос Воскресе – Ваистину Воскресе! – одлазе срећни својим кућама.

Обрадовали смо се што смо још једном усрећили ова суморна, тужна и напаћена лица, али уз Божију помоћ ми ћемо бити ту за њих, да их помогнемо и подржимо и јасно ставимо до знања да смо заједно у свему.

Празнични дани ипак нису протекли сетно, знајући тешку и кризну ситуацију у којој се сви налазимо, ово су свакако дани у години када се посебно радујемо јер је Господ победио смрт, па искрено верујемо да ћемо уз снагу вере и ми успети да победимо сва ова искушења.

Нека је благословен празник Васкрс и нека свима донесе мир, здравље и благостање!

Подели на мрежама

2 Comments

  1. Pingback/Trackback
    April 23, 2020 at 5:36 pm

    Васкршњи ручак за кориснике народних кухиња - СЗКИзвештаји

  2. Pingback/Trackback
    April 27, 2020 at 10:05 pm

    Васкршњи ручак за кориснике народних кухиња – Svi Za Kosmet

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *