Народне кухиње

Брашно и пшеница за неометани рад Народних кухиња на КиМ

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ из Београда наш је дугогодишњи пријатељ и добротвор која већ дуги низ година учествује у бројним акцијама за помоћ народним кухињама и социјално угроженим породицама са свете земље Косова и Метохије.

Донација у висини од 13.300,00 евра омогућила је куповину 23т брашна и 46т пшенице, за несметани рад народних кухиња у припремању свакодневног оброка и хлеба, као и за потребе пољопривреде једног од водећих пројеката самоодрживости који функционишу под окриљем наше организације.

Ови дивни и млади људи сву своју енергију и љубав преусмеравају на многобројна добра дела, где год се упуте посеју по зрно доброте одакле ничу дивне приче које нас све покрећу да наставимо са ангажовањем још боље и још посвећеније.

Небројано пуно пута до сада они су бивали разлог многим малишанима за осмех на лицу, многим родитељима за спокој у души и многим бакама и декама за понос према младим генерацијама. Свим силама се труде да у складу са својим могућностима упуте помоћ и подршку онима којима је преко потребна и док за узврат добију понеки благи осмех и стисак руке, њима је довољна мотивација да наставе даље.

У зимском периоду када је наш рад доста отежан они су увек ту да нас подрже и погурају да годину успешно приведемо крају, допунимо залихе неопходним намирницама и умиримо кориснике да у хладним зимским данима могу да наставе са узимањем топлог оброка.

Готово да не постоје речи којима бисмо описали ову братску сарадњу. С тога ћемо се по ко зна који пут само скромно али срдачно захвалити на свему и благосиљати сваки њихов наредни корак који планирају у остварењу дивних и племенитих прича.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *