Народне кухиње

Благодати Божића

Предбожићни период једнако је благословен као и тај свети дан. Посебну срећу предпразничне атмосфере осетило је чак девет породица са Косова и Метохије. Епархијска Добротворна организација „Мајка девет Југовића“ упутила је свесрдну помоћ породицама које броје више чланова, посебно млађих, и омогућила им да празнике дочекају у радости и могућности припреме Божићне трпезе за коју нису имали услова. Помоћ се састојала у набавци намирница и прасића за ове радосне дане.

Породице које су ове године помогнуте јесу: породица Трајковић из Понеша, породица Димић из Божевца, породица Насковић из места Одевце, породица Максимовић из Грачанице, Виријевићи из Новог Бадовца, Милићи из Скуланева, Стевићи из контејнерског насеља, Златановићи из села Бостане, и Трајковићи из Витине.

Добротворна организација „Мајка девет Југоивића“ је за ове сиромашне породице са много деце припремила ову радост у виду намирница, како би и они имали прилике да осете све чари празника који су посебно важни свим православним верницима.

Радост која је ушетала у њихов дом је радост која је ушетала у наша срца док смо их насмејана лица посматрали срећне што ће њихови малишани имати праву Божићну трпезу.

Захваљујемо драгом Господу на овој прилици да им упутимо помоћ, јер само нас слога и љубав могу избавити из тешких времена која нас стежу већ јако дуги период. Нека су на здравље и спасење празници!

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *