ФАРМА ЗА ТОВ ЈУНАДИ

Узгојем и товљењем јунади добија се задовољавајућа количина меса за магацине народних кухиња, а продајом товних јунади обезбеђује се довољно средстава и за одржавање саме фарме и од којих ће се подмиривати и друге потребе кухиња.

Главни „кривци“ за остварење ових пројеката јесу наши дугогодишњи пријатељи, чија нам подршка не изостаје већ годинама, а то су: господин Арно Гујон испред организације „Солидарност за Косово“, братска нам организација „Срби за Србе“ из Београда, и господин Зоран Ћирић са својим донаторима. Захваљујући њима већ постојећа фарма коза и оваца данас је обогаћена са још два објекта.

Овај корак даље у нашем раду је од виталног значаја за опстанак српског живља на овим просторима, стичу се услови за рад, а вера и нада за бољу будућност бива ојачана. Истичемо такође и АД Имлек, уз чију донацију смо обезбедили куповину четири краве, и студенте Приштинског Универзитета који су одговорни за организацију хуманитарног концерта Саше Ковачевића за помоћ народним кухињама, и сав прилог прикупљен на том концерту предат је нашој организацији, а од тих средстава су такође купљене краве.

Ипак ћемо данас мало више бити наклоњени господину Арноу који је на челу организације „Солидарност за Косово“ већински донатор за реконструкцију штале за узгој крава и комплетни донатор за нову фарму „Тов јунади“. Захваљујући његовој безрезервној подршци и великој љубави у његовом срцу ми смо начинили неке од веома важних корака у даљем напретку рада наше организације, велика је наша захвалност али опет мала наспарам доброте коју нам наш драги пријатељ показује.