Пастеризација поврћа

Уз благослов Божији и помоћ добрих људи Добротворна организација Епархије рашко-призренске ЕУО „Мајка девет Југовића“  20.септембра 2016. уочи крсне славе организације Рођење Пресвете Богородице реаолизовала је још један у низу пројеката самоодрживости. Овог пута отворен је Погон за пастеризацију поврћа у селу Могила.

Тим поводом Епископ Теодосије је рекао: “Да Господ умножи добро на овим пољима, ове плодове земаљске и да учини да никад ни у овом погону, као и у другим местима не нестане хране”.

Жеља је  да се заокружи самоодрживи пројекат пољопривреде у оквиру којег се обрађује преко 35 хектара земље, а  с друге стране помогну наши земљорадници којима због непостојећег тржишта поврће и воће пропада. Откупом и пастеризацијом те робе би се значајно помогао овај пољопривредни крај у Косовској Витини.

“Циљ нашег залагања јесте пре свега упошљавање младих људи у жељи да остану на Космету, а уједно да се обезбеди несметан рад народних кухиња, да се потпомогне Призренска Богословија, манастири и цркве`, изјавила је г-ђа Светлана Стевић, председница хуманитарне организације “Мајка девет југовића”.