Народне кухиње

Хуманитарна акција преко ЈКП „Инфостан технологије“ завршена

Епархија Рашко-призренска уз подршку ЈКП Инфостан технологије и града Београда успешно је реализовала хуманитарну акцију за народне кухиње на Косову и Метохији. Грађанима града Београда уз новембарске рачуне за комуналије достављане су и уплатнице како би сви заинтересовани, у оквиру својих могућности, могли да подрже рад народних кухиња на Косову и Метохији.

Београђани су  још једном показали изузетно интересовање за своје сународнике на простору Косова и Метохије. Од почетка децембра месеца 2018.г. до краја јануара 2019.г. прикупљено је 7.303.761,34 динара. Велика и драгоцена сума за несметан рад народних кухиња. Акцији се одазвало 11.000 Београђана.

Добротворна организација ЕУО Епархије рашко призренске „Мајка девет Југовића“ са седиштем у Грачаници, и поред свих тешкоћа на терену, функционише већ дуги низ година пружајући, помоћ и саосећање свим људима на које је рат и послератни период оставио неизбрисив траг и трајне последице. Приоритет у раду наше добротворне организације јесте суочавање са недостатком намирница и сиромаштвом у појединим крајевима Косова и Метохије. Нажалост, наш народ у последњих двадесет година и даље живи тешко, па је велики број породица и даље приморан да се храни на казану народних кухиња.

Значај ове акције је више него посебан, поред прикупљања новчаних средстава, одржава се свест људи о стању и животу на Косову и Метохији, па нам свака уплата  даје нову наду, снагу и вољу да не посустајемо и упорно наставимо са даљим радом у циљу опстанка нашег верног народа.

Срдачно Вам се захваљујемо што сте нам помогли и дозволили да се ова акција настави, што сте и даље наш савезник, ослонац и подршка. Посебну захвалност дугујемо грађанима Београда, ЈКП „Инфостан технологије“ и Граду Београду.

 Дато у канцеларији Епархије Рашко-призренске

Призрен-Грачаница, 4. Фебруар 2019.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *