„Саборно за Косово и Метохију“

Добротворно вече „Саборно за Косово и Метохију“ одржано је у Бањалуци у организацији Србског сабрањa Баштионик.

Током јануара месеца, Србско сабрање Баштионик организовало је акцију Нека хљеба буде више, у току које грађани Републике Српске имају могућност да позивом на број 1412 донирају 1КМ за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији.

Поводом акције, организовано је добротворно вече „Саборно за Косово и Метохију“ на којој су чланови наше организације били почасни гости.

Вече је почело песмом „Догодине на Косову“ што је  изазвало лавину емоција код свих присутних у Банском двору. У наставку је говорила председница  наше организације Светлана Стевић, затим домаћин и председник Србског сабрања Баштионик Предраг Адамовић и архимадрид Иларион. У програму су учествовале певачке групе  Плетеница из Станишора, као и хор ђака Призренске Богословије. Вече препуно емоција, испреплетано сузама, тугом, срећом, надом и вером.Присутни посетилаци су у Банском двору имали прилику да уживају у песми и причи о нашем Косову.

У току ове вечери прикупљено је 1850.динара и 2205.€ као помоћ народним кухињама на Косову и Метохији.

Акција Нека хљеба буде више  у Републици Српској траје до 31.јануара и акцију можете подржати позивом на број 1412.

Срдачно се захваљујемо нашим драгим пријатељима из Србског сабрања Баштионик на дивном дочеку и гостопримству, а посебно на акцији која је већ постала традиција. Чињеница да нисмо сами , додатно нас охрабрује и мотивише.

Хвала свима из Републике Српске који су се прикључили акцији и саосесећају се са нашим народом са Косова и Метохије.