Помози колико можеш и бићемо захвални: Хуманитарна акција народним кухињама на Косову и Метохији

Епархија Рашко-призренска уз подршку ЈКП Инфостан технологије и града Београда поново прикупља хуманитарну помоћ за народне кухиње на Косову и Метохији. Већ по традицији сви Београђани, који сваког месеца примају рачуне за комуналне услуге преко ЈКП Инфостан технологија ће током децембра месеца примити и хуманитану уплатницу.

У вишедеценијској изолацији, у непријатељском окружењу, без могућности запослења и самосталног функционисања, уз сталне претње, притиске и крађе, нашем народу је веома тешко опстати и остати на своме и сачувати своје огњиште. Наша жеља и воља да опстанемо и останемо је превелика, упорност нам не мањка, али је све то узалуд без сталне помоћи и подршке Канцеларије за Косово и Метохију, наших пријатеља и  добротвора.

Ова акција је од изузетног значаја јер се одвија у зимским месецима када  народне кухиње отежано раде због временских услова који додатно отежавају припремање и развожење хране, повећаног броја оброка и корисника, мањка хране и новца .

Овом приликом би позвали све људе који су у могућности да се прикључе акцији и буду уз нас како бисмо премостили тежак период пред нама и обезбедили бројним сиромашним породицама и појединцима са Косова и Метохије једини оброк на дан.

Помоћ најугроженијима на Косову и Метохији се поред хуманитарних уплатница може послати и директним уплатама преко жиро рачуна број: 360-0012622700003-39, на име "Епархија рашко-призренска", Манастир Грачаница, 38205 Грачаница, са назнаком: "Помоћ за Народне кухиње". Такође, помоћ се може донирати и слањем смс порука на број 1033 у мрежама Мт:с, Вип и Теленор. Слањем једне смс поруке донира се 100 динара. Посебан апел за помоћ упућујемо произвођачима и дистрибутерима хране.

Неизмерно и велико хвала Вама, који ћете издвојити своје парче хлеба како би помогли нашем мученом народу на овим светим просторима, јер они су чувари нашег националног и верског идентитета и потребна им је константна подршка, како материјална, тако и морална.

Посебну захвалност дугујемо Београђанима, Граду Београду и ЈКП Инфостан технологије на досадашњој несебичној љубави и подршци.

Велико хвала!