Хуманитарни концерт за народне кухиње на Косову и Метохији одржан у Мелбурну

У организацији наше браће из Црквене Општине Св. Тројица из Мелбурна-Аустралија, у децембру месецу прошле године одржан је хуманитарни концерт како би се помогао рад народних кухиња на Косову и Метохији, а с друге стране, наш народ подсетио на своје корене.

На концерту су наступали музички ансамбл „Ања и Злата“, Црквени хор  „Стеван Мокрањац“, а затим је емитован филм о народним кухињама „Мало наде да отера глад“.

Године пролазе, наше кухиње постоје пуних петнаест година и нажалост, потреба за њима је и даље велика и константна. Ситуација на терену је мање више остала иста, те је много оних који са нестрпљењем у души и кантицом у руци очекују возило народних кухиња. Потребна нам је подршка  како би смо се изборили са свакодневним искушењима и истрајали у својим циљевима.

Срдачно се захваљујемо организаторима овог концерта који су се самоиницијативно јавили и потрудили да се ова акција успешно реализује. Посебно нам је драго, што и поред  даљине осећају патњу нашег народа и увек су спремни да помогну. 

На концерту је прикупљено 5164€,исти износ је уплаћен на рачун Епархије Рашко призренксе, са молбом да се 700€ одвоји за народне кухиње у Црној Гори, што ће бити учињено.

Још једном неизмерно и велико хвала, јако нам је важна и значајна свака помоћ и подршка. Волели би смо да будете наши драги гости, до тада желимо вам пуно успеха у даљем раду и свако добро од Господа. Живели!