Хуманитарна акција "Помози колико можеш и бићемо захвални", успешно реализована

Епархија Рашко-Призренска  уз подршку ЈКП "Инфостан технологије" и града Београда успешно је реализовала хуманитарну акцју за народне кухиње на Косову и Метохији. Грађанима града Београда уз децембарске рачуне за комуналије достављане су и уплатнице како би сви заинтересовани, у оквиру својих могућности, могли да подрже рад народних кухиња на Косову и Метохији.

Београђани су  још једном показали изузетно интересовање за своје сународнике на простору Косова и Метохије. До 26. јануара 2017. године прикупљено 4.652.746,00 динара, што су за нас јако значајна средства.

Епархија Рашко-призренска заједно са својом Добротворном организацијом „Мајка девет Југовића“ другу деценију за редом води непрестану борбу на овим светим просторима, како би се сачувао и опстао преостали српски народ. Нажалост, потребе су константне и велике, као што је и даље потребно да народне кухиње раде и помажу угроженом становништву. Број корисника и захтева смо давно престали да бројимо, време глади, немаштине и страха траје и не пролази. Уз Божји благослов, подршку добротвора и нашу превелику жељу и вољу, успевамо да се одржимо и остваримо резултате на терену.

Значај ове акције је више него посебан, поред прикупљања новчаних средстава, одржава се свест људи о стању и животу на Косову и Метохији, па нам свака уплата  даје нову наду, снагу и вољу да не посустајемо и упорно наставимо  даље.

Срдачно хвала свима који су на било који начин учествовали у овој хуманитарној акцији !