Фабрика минералних ђубрива „Еликсир Зорка“ из Шабца донирала 20 тона ђубрива

Захваљујући фабрици минералних ђубрива ''Еликсир Зорка'', наше пољопривредно добро је обезбеђено за наредну сезону сетви ђубривом НПК 15:15:15 и Амосулфаном.

Пројекти самоодрживости народних кухиња покренути су пре неколико година у циљу  да се обрађивањем земље добију потребне намрнице за народне кухиње. Из године у годину, обрадиве површине су се повећавале, а упоредо отварале фарме коза, оваца, јунади, телад, млекара и последње погон за пестеризацију воћа и поврћа. Данас се обрађује око 35 хектара земље у витинском и новобрдском крају. Поред житарица, узгаја се разноврсно поврће, зељасто биље и понешто од воћа, као и резане руже и кале под пластеницима.

Да би смо испратили потребе и на време обрађивали и третирали земљу, морамо правовремено да делујемо. Захваљујући нашим пријатељима из "Еликсир Зорка" обезбеђено је по 10 тони дубинског и ђубрива за прехрану.

Иако се улажу велики напори и труд, још увек нисмо у стању да сами испратимо и обезбедимо све неопходно, тако да нам је помоћ прекопотребна и радује нас чињеница да постоје људи који су спремни да нам помогну.

Срдачно им се захваљујемо на овој донацији, која свакако није прва када су народне кухиње на Косову и Метохији у питању и желимо свако добро у даљем раду, а надамо се да нас и у будућности неће заборављати.