Божић – празник радости и даривања

Мир Божији, Христос се роди! Ваистину се роди!

Помаже Бог драги пријатељи, срећан Вам и благословен Божић.

Рођење Христово - један од највећих празника у нашој вери и народу, дочекали смо у мирном, спокојном и радосном окружењу, уз подршку многобројних пријатеља и верника који нас и ове године нису заборавиле, већ дали свој допринос да се радост празника осети у свакој кући на овим светим просторима.

По традицији, празник се дочекује богатијом и свечанијом трпезом,  Богу хвала, богатије је  било и код нас. Спремао се гулаш на радост свих оних који су се држали  Божићњег поста. Иако су високи снегови и сметови отежали припремање и транспорт хране, успели смо да надјачамо зиму и стигнемо до свих наших корисника, поделимо храну и пренесемо топле поздраве људи широм света.

Празнични  ручак се припремио захваљујући нашим донаторима, који су имали јаку жељу да испуне и улепшају овај дан нашим корисницима. Међу њима је Наташа Атанасова, затим више појединаца из Цириха, а искоришћен је и део средстава прикупљен уз помоћ наше браће  у Републици Српској, путем акције „Кад би хљеба било више. Један позив,једна марка“.

Поред празничког ручка, Божићу су се посебно радовали малишини који су захваљујући добротворима са друге стране света добили и пакетиће. Радост, осмех и срећа на дечијим лицима је непроценљива, а уједно и главни циљ свих нас. Око 160 малишана је добило по пакетић пун слаткиша, љубави и пажње.

Пресрећни смо што имамо овакве пријатеље и добротворе, који нас никад не заборављају и максимално се труде да се сваки празник прослави на најбољи могући начин.

Срдачно се захваљујемо свима вама који сте учинили да се Рођење Христово прослави у радости, а поред тога дали нам нову наду и вољу за будуће дане.